Dashboard | +Follow
'Sourire'always!
~ragam marah~
Thursday, April 22, 2010 • 10:50 PM • 0 comments

siyesly sumer owg ader perasaan marah 2~ menipu la lau xde~ pasty ader juz cara ktew nk kawal kemarahan 2~ but kemarahan xkn timbul kalau owg tidak mulekan dulu~ mcm2 bleyh wat tok hilangkan amarah~ like lau ngah berdiri ktew ddk~ lau ngah baring~ ktew bgn~ so marah niyh subjectve sgt la~ but ktew xley membenci owg y ader sikap pemarah~ da takdir dye mcm 2~ so xkn la kter nk slah kn diri dyer~ jgn sesekali judge owg luaran nya~ kadang2 owg y bertutup smer siap berpurdah lagi jahat dari owg y xcukup kain~ so sape ktew nk menegur????? ktew hanya mampu mengajar generasi akan datang untuk lebih beriman tapi mampu kah kiter menjadi seperti apa yang kter cakap kn????

exp- aq g pekan selase wif my sis, malam lebih kurg kul 8lbh cm2 la~ kami g naik kaki jew, jln kaki la~ coz mmg dkt gler~ nk d'jadikan cerita, ader seorg hamba allah niyh~ lelaki~ da kahwin~ 
lelaki: budak2 niyh pergi mane???
si isteri: ntah la, ader je niyh....
lelaki: korg niyh~ jgn merayau,aq sepak sorg2 kat cni taw la!
si isteri pula nmpak xselesa~ 

see!!! adakah lelaki ini risau ank ye hilang? o terlalu marah? o hanya tinggi kan sore~ sumer persoalan ini hanya lelaki itu je y boleyh jawab~ ktew sebagai manusia y ader kebetulan d'situasi itu patut ambil pengajaran bukan ye menambah kan dosa~ secara peribadi marah niyh subjctve sgt la~ xpyah la smpai kerna sikap marah seseorg itu sehingga diri nye d'bnci~ sape kter nk menbenci owg?? owg boleyh membnci kter kerna dosa dyer~ tapi ape jadi ngan dunia lau asyik benci menbenci???~ marah juga boleyh tercetus atas paksaan~ patutkah kter sebagai manusia memaksa seseorg itu untuk menerima sesuatu y baru bgi dirinya ngan paksaan???exp- ye mcm situasi niyh~ 

seorg hamba allah y berjantina girl, hidup ye xla terlalu bebas, i meant, pakaian ye jgak la smpai xcukup kain
ckup,bju xla ketat mane,suar xla sendat sgt, tetapi d'seyabkan suatu peristiwa, 
dyer mule berubah~ girl ni skunk da pndai menilai n menentukan ape y tampak sesuai dan cntik buat diri ye~
peristiwa ini bermula~ apebila,ader sorg ahli tabligh yang menegur diri ye ngan suasana y amat memalukan,
girl niyh d'tengking!d'katew mcm2 seperti- anak derhaka,ahli neraka kamu!

pernah anda terpkir betul k cara tabligh niyh membawa seseorg y d'katew amat jahil k jln ALLAH S.W.T.?
sedangkan nabi kter sndiri kater islam niyh suci~ terlalu mulia~ mengapa tabligh niyh berperangai bgtu? sedangkan patut ye beliau lebih arif cara untuk membawa manusia ke jln y benar~ so dari c2 da timbul amarah y sgt kuat kpda girl ini~ maka girl ini mungkin menjadi pendendam o akan pndg serong kepada smer tabligh2~ tidak kah ini amat memalukan~ iye kter boleyh menegur tapi adakah cara ini sesuai??? patutkah begitu?? mybe girl niyh akan menjadi lebih parah dari diri ye sblm ini kerna dndm kpda si tabligh~ finally! pikir la sejenak~ ape betul bnda y katew wat skunk????



sayer percayer~smer wanita ingin menjadi seperti ini~ tapi cube anda berfikir, adakah girl tadi akan jadi seperti ini?setelah ape y berlaku k'atas ye???? kater owg~ melentur buluh bia dari rebungnya~ maka~ adakah patut kater sebagai manusia membenci mereka y semacam girl itu??? cube korang pikir~ walaupun girl itu sedar ape dye slh n dye berubah tapi bukan dgn hati y sepenuh ye~ adakah patut untuk dye begitu?? kepada muslimah y sudah sedia kala d'beri hidayah pikir la seadil ye~ wajarkah anda membenci dan menghindar kan owg seprti itu~ sepatot ye kiter bersimpati bukan ye terus membnci~




xoxo,katawe



theownER

Hi, im owner for this blog. Steal anything what u can steal :D. don't be noughty oke! trying to make keep smile stil study! single and just waiting my super dopper hero appear,but who?



« HOME
« MEET||ME
« TERJAH||JOM
« CER||CERITA

shout||HERE





BORING?ANDA KREATIF?JOM!
[!] cBOX,,pot PET cni [!]


jOM|KAYA|SESAMA


Klik SINI,here.



Back to past





SHOP OUTLET!|HERE|


"TRIO coLLECTION".



Follower

PRESS||HERE

Credits


Edited : katawe