Dashboard | +Follow
'Sourire'always!
keadilan itu penting!
Monday, March 21, 2011 • 2:44 AM • 1 comments

oke,! macam biase,, tengah malam la time sayer untuk uptade blog,,kerana masa inilah ilham banyak datang then suasana pun senyap jer kerana kawan2 da tidur,, oke! minggu yang penuh dengan cabaran la jugak. banyak event yang dirancang tapi x menjadi kerana beberapa faktor yang tidak dapat d'elakkan. let's proceed!!! (AYAT SIR,,HAHA,, TRANDMARK KAMI,,HAHA)

firstly,, kalau korang pegi mane2 pun,, mesti akan timbul isu KEADILAN,, bukan senang nk bersikap adil tambah pulak fikiran manusia berlainan. senang citer la,,, NK ORANG ADIL DENGAN KITA,, SO KITA KENA MULA ADIL DENGAN ORANG LAIN TERLEBIH DAHULU. tetapi bersikap adil benda yang sangat mudah.. adil pada diri sendiri dan orang sekeliling... jangan rase diri ini hebat sangat. kerana ada yang lagi hebat dari kiter taw. SUCH AS,,, - perdana menteri tak hebat pun kerana atasnya ader sultan,, so sultan lagi hebat... selain itu,, perbezaan antara guru dan murid,, sehebat mane pun murid tersebut,,, guru lagi hebat,, kan?? sehebat mane pun player tuh,, jurulatihnya lagi hebat,,, HANYA ORANG YANG TERASA DIRINYA BIASA SAHAJA YANG LAYAK MEMEGANG GELARAN HEBAT itu,,,,, 

setiap orang ader kelebihan dan kekurangan masing- masing.. kalau anda hebat sebelah ni maka yang sebelahnya lagi mesti anda kurangkan???? so try terima nasihat orang dan beri peluang untuk orang melontarkan pendapat,, biase la tuh,,,manusia mane pernah lari dari KESILAPAN,,, sedangkan nabi kiter pun pernah buat silap kan???? JANGAN malu untuk mengaku yang itu silap KITER SENDIRI... 

ade satu kisah niyh,, KISAH ini terjadi depan mata aku sendiri....

stesen bas!

ada satu makcik niyh bertanya,, "dik, bas pukul 7 da lepas ker?"
aku dan kawan2 kuh, menjawab,,"da lepas da kot" sambil tengok jam yang menunjukkan pukul 7.35 malam.. so confirm la bas da terlepaskan??  setelah itu,, kami lihat die pergi ke arah anaknya.. dan memarahi anaknya kerna sudah terlepas bas.. persoalan nya disini,, mengapa harus marah anak??? bukankan sepatutnya ibu yang perlu alert! anak tuh baru darjah berapa,,kecik agy kot... mata kami tak lepas pandang mereka.. rasa nak jew cakap ngan makcik tuh,,, tak elok marah anak kat khalayak ramai pulak tuh... agak2 la.. tapi nasib baek budaj tuh oke jew kot... tapi sumpah kecian dengan anak2 dye. tak pasal2 kena marah,,makcik mereka budak2 makcik,, patutnya makcik yang kena alert,,, ish2,,,, ader sorg member aku,, wani,, ciap mengalir airmata lagi,, aku??? haha,, menangis dalam hati jew la,,dah tak ade airmata untuk di tangisi....


so..keadilan itu sangat2 penting..peace!!!!

xoxo,katawe



theownER

Hi, im owner for this blog. Steal anything what u can steal :D. don't be noughty oke! trying to make keep smile stil study! single and just waiting my super dopper hero appear,but who?



« HOME
« MEET||ME
« TERJAH||JOM
« CER||CERITA

shout||HERE





BORING?ANDA KREATIF?JOM!
[!] cBOX,,pot PET cni [!]


jOM|KAYA|SESAMA


Klik SINI,here.



Back to past





SHOP OUTLET!|HERE|


"TRIO coLLECTION".



Follower

PRESS||HERE

Credits


Edited : katawe