Dashboard | +Follow
'Sourire'always!
- 3 idiot -
Monday, June 6, 2011 • 1:06 AM • 0 comments


oke!! fine.. aku tahu korang nak kater aku ketinggalan zaman an.. citer niyh da keluar lama da an.. tapi tapi aku jer yang baru tengok hari ini... watching by my lappy... dalam tengah sarat demam berselubung bagai aku masih kuat melayan movie ini.. sampai menangis dibuatnya.. haha.. act, da lama citer niyh melekat kat dalam lappy aku..tapi aku jer yang tak ader masa nak menontonnya.. then finally.. done! watch it.. =)..

menyesal giler tak tengok dari awal.. bagi korang yang belum tengok.. amat amat dipersilakan tengok.. citer niyh bukan sahaja lawak tapi sebenarnya dye ingin menyampaikan sesuatu mesej untuk kiter sumer.. macam aku... yang kurang nak melayan citer hindi niyh.. akhirnya... aku jatuh cinta dengan citer ini.. mungkin pada korang benda niyh biase jer ot.. tapi biler tengok dengan perasaan yang betul... korang akan rase something kan kan.... betullll..

tiga sekawan yang amat berbeza kisah hidupnya.. masuk ke satu pusat belajar yang sangat terkenal untuk mencapai cita-cita sebagai seorang jurutera... yang mana cita-cita itu.. bukan datang darii hatii mereka sendiri.. tetapi cita-cita itu harus dicapai untuk menyenangkan hatiii semua pihak.. macam tu la ceritanya.. tapi yang sweet sangat aku dapat dari citer niyh ialah :-

  • jadilah CEMERLANG.. kejayaan pasti akan mengejarmu.
  • jangan paksa diri untuk tunaikan permintaan orang lain.. pekerjaan akan lebih mudah jika anda suka melaksanakan pekerjaan tersebut
  • yakin diri.. berani menghadapi kenyataan..
  • dan dan  selalu katakan "SEMUANYA BAIK" sambil tangan didada.. kerana itu adalah semangat..
  • kawan! macam -macam jenis kawan boleh kiter jumpa tetapi nak menjumpai seseorang yang betul betul boleh dilabel menjadi seorang KAWAN amat payah.. kawan yang betul kawan adalah kawan yang senantiasa membantu kawannya... susah payah bersama-sama.. biar kita dibenci oleh familynya tetapi jangan kita membawanya ke lembah kehinaan.. 
  • menyayangi bukan nya sesuatu yang perlu dilafazkan.. dan belum tentu dapat dimiliki.
  • kita bantu orang sekalii.. berkali-kali orang akan ingat... 
  • dan dan yang paling penting.... ibubapa jangan terlalu mengharap sesuatu yang belum pasti untuk anak-anaknya.. dan jangan sesekali menetapkan sesuatu untuk anak-anak unless memang itu keinginannya... 
banyak sangat pengajaran dari citer niyh.. dari aspek belajar... kerja.. kawan...family.. dann pengorbanan.. keikhlasan seseorang kawan kepada kawannya... sweet sangat.. kalau lah aku punye kawan seperti didalam cerita ini pasti aku akan tersenyum bahagia senantiasa.. 

p/s- tahniah..3 idiot... anda telah meninggalkan kesan di hati ini... tidak ader yang mustahil dalam dunia ini..

xoxo,katawe



theownER

Hi, im owner for this blog. Steal anything what u can steal :D. don't be noughty oke! trying to make keep smile stil study! single and just waiting my super dopper hero appear,but who?



« HOME
« MEET||ME
« TERJAH||JOM
« CER||CERITA

shout||HERE





BORING?ANDA KREATIF?JOM!
[!] cBOX,,pot PET cni [!]


jOM|KAYA|SESAMA


Klik SINI,here.



Back to past





SHOP OUTLET!|HERE|


"TRIO coLLECTION".



Follower

PRESS||HERE

Credits


Edited : katawe