Dashboard | +Follow
'Sourire'always!
SOKSEK ABOUT KERJA
Friday, February 15, 2013 • 5:25 PM • 0 comments

lama rasanya tak update.. asyik sibuk berblog walking je sampai blog sendiri terabai. now da masuk minggu ke 4 keje di sini. and tinggal agy 2 minggu nak berhenti before sambung Degree lak.. act, nak update pada hari ke - 7 katawe kerja tapi tak sempat.. biasalah budak baru, suasana kerja yang baru, then sumer benda kena belajar.. but but dengan bangga nya nk cakap i'm fast learner.. bihahahahahaha

minggu 1st masuk,, ala ala jadi pendiam gitu,, orang tanya baru cakap.. hahahha,, then dalam masa kerja di sini macam2 belajar.. sebenarnya lari sikit bidang dari apa yang katawe sebenarnya belajar.. dari budak sains komputer terjun kepada bidang yang guna BAHASA sepenuhnya. before dapat kerja ni ader gak orang panggil buat website and jadi helpdesk.. kira masuk la jugak kan dengan bidang yang di belajar tapi hati terasa nak pergi belajar bidang BAHASA ni plak.. mesti tertanya2 kan katawe buat ape.. huhu,, jadi pekerja sambilan buat AKRIDETASI ( agk2 terbelit tak lidah nak sebut?)..hahaha,,

time mula2 di interview tak paham maksudnya then translate dalam BI ialah MQA,, bihhaahahaha,, malu!! 
nmpk benar mat saleh sangat di situ..hahaha.. tak sangka lah BOSS uh baik hati benar nak ambik katawe sedangkan da tahu nak berhenti nanti bulan 3 nk sambung belajar. act, memang niat pun nak belajar benda lain,,,bia besar sikit ilmu pengetahuan uh.. macam2 la jumpa jenis + perangai orang then macam2 la dengar cerita itu dan ini.. adat dunia pergilah mana2 pun mustahil tak kan xde masalah kan kan. so far kat sini oke lah boss pun oke2 jew,, 

act, rasa rugi sangat sebab time tunggu SPM ari uh tak keje.. yela my mom xbagii so kena la ikut saja.. but now nasib baek mak bagi keje..huhu.. well, perempuan memang susah sikitkan.. sumer benda kalau boleh nak dikawal.. takpe la untuk kebaikan kan kan..kalau nak tahu ini la keje 1st time katawe yang FULL TIME  before ni ada jugak kerja kat kedai jahit tudung bila time cuti semester time diploma dulu kala.. 




tengok tips atas ni.. baca jangan tak baca.. kita kena sentiasa sayang + cinta + suka dengan apa jua yang kita lakukan.. bila kena BOMM dengan boss sabar je... sebab ia nya untuk kita belajar dari kesilapan. 
matured sikit ea.. tapi tapi habit y tak pernah lariii detik menunggu waktu REHAT,, hahhaha.,, jahat gilerr..
masa seminggu masuk selalu kena rehat sorang2 sebab staffmate y sorang ni selalu bawak bekal.. dah la laki weyh,, bawak bekal plak.. bini dye masakkk,, untung laaaaa... dah tuh katawe nak suh sape masakk,, husb pun tarak..hahahahhaha.. angan angan je la...

act, banyak agy nak citer.. tapiii tunggu ea ea SOKSEK version 2 plakk...hahha.. if korang yang baca ni sudi nak kongsi pengalaman kerja 1ST korang sila2 la comment.. NAK KEMBALI AKTIVE BERBLOG NIII. 

please please  supporttttt..huhu.. banyak nak tambah... kat blog ni but dari hari ke sehari tak buat2.... noktah 






xoxo,katawe



theownER

Hi, im owner for this blog. Steal anything what u can steal :D. don't be noughty oke! trying to make keep smile stil study! single and just waiting my super dopper hero appear,but who?



« HOME
« MEET||ME
« TERJAH||JOM
« CER||CERITA

shout||HERE





BORING?ANDA KREATIF?JOM!
[!] cBOX,,pot PET cni [!]


jOM|KAYA|SESAMA


Klik SINI,here.



Back to past





SHOP OUTLET!|HERE|


"TRIO coLLECTION".



Follower

PRESS||HERE

Credits


Edited : katawe